31 de maig del 2013

Consells nutricionals


S'ha de saber que l'estat de nutrició òptima no s'arriba per menjar abans de la competició, ni tampoc seguint unes pautes d'alimentació un dia o dos abans de la prova. Un bon estat nutricional és el resultat d'uns hàbits alimentaris correctes practicats dia a dia durant molt de temps i amb regularitat. És la formació "invisible", no es tracta d'uns quants àpats.

És aconsellable prendre entre 4-5 - 6 àpats durant tot el dia per distribuir millor el consum d'energia i arribar amb menys sentit de la fam (o l'ansietat) als àpats principals, i realitzar ingestes molt abundants. Cal tenir en compte el calendari d'entrenament, tractant de prendre sempre una mica de menjar dues hores abans de la competició i al final de l'esforç.

L'activitat física augmenta les necessitats energètiques i d'alguns nutrients, per tant, és important menjar una dieta equilibrada basat en una varietat d'aliments.

Hi ha moltes maneres per alimentar-se i és responsabilitat de l'atleta saber correctament escollir els aliments que són més convenients per a la seva salut i que influeixin de forma positiva al seu rendiment físic.

Ingesta (General) abans de la competició:

- Rica en hidrats de carboni
- Pobres en greixos, proteïnes i fibra
- Evitar menjars picants
- Evitar experimentar amb nous plats

- Te que realitzar-se 2-3 hores abans de la competició, per tal de donar temps per realitzar una correcta digestió abans de començar l'exercici.

Aquells que volen optimitzar la seva salut i el seu rendiment esportiu han de menjar bé, per estar ben nodrit, i ha d'hidratar-se de forma apropiada amb la beguda correcta.

És important menjar una gran varietat d'aliments en quantitats adequades i beure líquids abans, durant i després d'esforç físic.


Una abraçada!!


Àlvar Julian
Coach Nutricional
Tècnic dietética i nutrició
alvarjulian@hotmail.com
650026296 - Mataró
650 02 62 96

Em podeu seguir a:

Facebook: /hblifemataro
Twiter: / herbalifemataro



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada